bg-photo.org

lørdag 12. juni 2010

Froskeegg
Pass opp:)


Hei alle!For en tid siden hadde jeg en tur til en paddedam i næromerådet.
Det er like artig hver gang man tar turen dit. Når man treffer riktig dag
er det så mange frosker og padder at man må passe hvor man setter foten.

Noen lurte om jeg hadde prøvd og kysse froskene, men tar ikke den sjansen
på det, da jeg er gift med en fin prinsesse hjemme:)

Ble litt tom for fotografering av paddene og froskene. Fikk en ide om
fotografering av froskeegga.Froskeegg er virkelig fasinerende når man kommer
nært på dem. Det er som en planet i et lite univers.
Fakta om froskeegg/rumpetroll:
Froskeegg bruker et par uker på å bli rumeptroll i romtemperatur. Rumpetroll er planteetere og kan leve av grønnalger man finner i
dammen samme med dem. De kan også leve av vanlig akvariefiskefór.Problemet er metamorfosen. Rumpetroll må ha mulighet til å klatre opp på stein i de de begynner å få frambein. Under siste stadium av metamorfosen legges
kjever og tarm om, og dyret spiser ingenting. I det metamorosen er gjennomført, er den lille frosken på dødens rand av sult, og må ha egnet mat med en gang. Å få slik mat til en liten frosk er vanskelig, og ofte vil slike frosk som holdes som "husdyr" dø av sult i metamorfosen.
Metamorfose (biologi), en gjennomgripende fysisk forandring som individer gjennomgår i løpet av levetiden. Dette forekommer hos mange virvelløse dyr (leddyr)
og en del lavere virveldyr (rundmunner, fisk og amfibier) og innebærer normalt en gjennomgripende omstrukturering av dyrets indre og ytre oppbygning.Geir Jartveit2 kommentarer:

  1. Hei Ann Kristin.

    Jeg har brukt en Nikon D700 , optikk er 60mm macro . Det er ikke så viktig hvilket kamera man bruker, det er bedre legge i noen kroner ekstra på optikk som er god.
    Geir Jartveit

    SvarSlett